Isnin, 10 Disember 2007

Penangkapan Mohamad Sabu : Adakah Najib mahu jadi Musharaf?

Posted on Sunday, December 09 @ 19:49:30 MYT by greenboc

Pendapat Oleh ahmadhadeed

"
Penangkapan Mohamad Sabu adalah bertujuan untuk menunjukkan kepada dunia kafir bahawa Malaysia sanggup menahgkap semua orang termasuk pejuang Islam . Ini telah di sebut dalam interview Najib semalam di mana beliau berjanji akan bertindak kepada semua termasuk pejuang Islam di Malaysia. Mungkin dengan mempenjara dan menzalimi pejuang islam , Malaysia dapat simpati masyarakat Kafir antarabangsa. Ini pernah dilakukan oleh Musharaff , pemimpin terkutuk ajen USA di Pakistan. Adakah Najib mahu menjadi Musyaraf celaka itu ?

Berita penangkapan Muhammad Sabu adalah pengishtihar penentangan terhadap inspirasi Ummat Islam di Malaysia ini untuk mewujudkan masyarakat yang lebih adil dan islamik di Malaysia. Muhammad Saboo hanya melaksanakan tugas pemimpin ummat Islam untuk memastikan negara ini adil , islamik dan bertanggunjawab dalam semua hal samaada pilihanraya bersih , kes kecurian duit rakyat atau menipu ummah. Kalau beliau di tangkap bermakna kerajaan BN dan UMNO telah menangkap dan mengkhianati semua ahli keluarga ummah Islam.

Berita aWartawan TKO sempat merakamkan gambar-gambar penangkapan Mohamad Sabu di Sunway City, Ipoh Perak.

Maklumat terkini yang diperolehi menyatakan bahawa Mohamad Sabu telah dibenarkan pulang ke Pulau Pinang dengan diiringi pihak polis dan diminta menyerah diri di balai polis Pulau Pinang. Bagaimanapun beliau beserta peguamnya masih belum memutuskan sama ada untuk menyerah diri ataupun sebaliknya.

Penangkapan Mohamad Sabu adalah bertujuan untuk menunjukkan kepada dunia kafir bahawa Malaysia sanggup menahgkap semua orang termasuk pejuang Islam . Ini telah di sebut dalam interview Najib semalam di mana beliau berjanji akan bertindak kepada semua termasuk pejuang Islam di Malaysia. Mungkin dengan mempenjara dan menzalimi pejuang islam , Malaysia dapat simpati masyarakat Kafir antarabangsa. Ini pernah dilakukan oleh musharaff , pemimpin terkutuk ajen usa di Pakistan. Adakah Najib mahu menjadi Musyaraf celaka itu ?


Inilah dasar keparat UMNO yang sentiasa menzalimi ummat Islam untuk menunjukkan kepada dunia , kehebatan mereka di mata orang kafir antarabangsa. Mereka tidak berdaya untuk menghadapi ancaman Hindu Militan dan sekarang beralih kepada mendera pejuang islam sebagai tempat menunjukkan kekuatan. Ini pernah berlaku berulang kali dalam sejarah kerajaaan BN keparat yang menangkap pejuang Islam dalam operasi Lalang dan menembak mati orang PAS di Memali. Pengkhianatan Memali belum pun di beri pengadilan yang adil , datang pula siri penankapan 2007.


Jika UMNO memang berani dan handal menghadapi ancaman Hindu militan maka silakan dengan syarat ia tidak menzalimi orang India yang menjadi rakyat yang baik. Penangkapan pemimpin PAS Mohamad Sabu bertujuan untuk menunjuk kepada kerajaaan kafir India dan USA bahawa , look , kita juga menangkap dan menzalimi anak bangsa sendiri. Kalau Bersih adalah isu nya maka di tegaskan disini bahawa BERSIH tidak ada kena mengena dengan Hindraf. Kebangkitan rakyat untuk menegakkan sistem piliharaya yang telus tidak perlu kepada kebenaran UMNO atau BN untuk berdemonstrasi. Rakyat lmeaksanakan tugas mereka sebagai mengawal negara ini tanpa perlu mendapat kebenaran dari kerajaan yang zalim.

Ummat Islam akan meneliti perkembangan penangkapan pimpinan PAS Mohamad Sabu dan akan melihat adakah ia akan merebak kepada pimpinan yang lain. Jika penangkapan Mohamad Sabu ada lah bermulanya tiupan trumpet perang satu penindasan besar besaran terhadap ummat Islam di Malaysia maka kita mahu memberitahu segelintir mereka yang ingin memperhambakan ummat islam di bawah keganasan mereka dengan satu ungkapan yang ringkas
' Allah lah yang menjatuhkan dan menaikkan sesuatu kerajaan dengan tangan mereka mereka yang beriman' Allah Hu Akbar


Sila lawat Laman Web Blog Al Muslimin

http://almuslimin2.blogspot.com

0 komentar:

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons