Sabtu, 27 Jun 2009

MAJLIS PENYERAHAN WATIKAH KEPIMPINAN DPPNK SESI 2009-2011

Majlis Penerimaan Watikah Kepimpinan Pemuda
Semalam 24 Jun 2009, DPPN Kedah telah mengajurkan satu majlis simbolik bagi mengiktiraf perlantikan saf kepimpinan DPP kawasan seluruh negeri Kedah. Majlis ini dimulakan dengan ucapan Ketua Pemuda, Ust Ahmad Yahya yang menerangkan tentang pencapaian, cabaran dan halatuju DPPN sesi 2009-2011. Beliau juga merakamkan ucapan terima kasih kepada abang-abang dan mantan-mantan DPP yang dahulu yang begitu gigih berusaha menaikkan dan mempersadakan perjuangan PAS dalam konteks DPP.

Majlis kemudian diserikan dengan ucapan olehYB Dato' Ir Hj Phahrolrazi bin Hj Zawawi. Beliau menerangkan tentang peri pentingnya tenaga pemuda di dalam melangsungkan perjuangan PAS. Sejarah membuktikan bahawa kebanyakkan pimpinan PAS pusat adalah hasil tarbiyah di dalam dewan pemuda. Justeru beliau menasihatkan agar semua ajk DPP di semua kawasan agar komited di dalam menjalankan amanah yang diberi untuk melahirkan kader2 yang berkualiti.

Majlis dengan kehadiran pemuda seramai 180 ini diakhiri dengan penyampaian sijil watikah kepada semua ketua pemuda kawasan dan didahului dengan barisan exco DPPN Kedah. Majlis bersurai sekitar jam 12.00 tgh malam.

0 komentar:

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons