Selasa, 8 September 2009

DPP PUSAT, DPPNK DAN DPP JERAI TURUN PADANG BEGI SUMBANGAN RAMADHANkelmarin berlangsung program turun padang bagi menyampaikan sumbangan kepada fakir miskin dan golongan kurang upaya. Program melibatkan rombongan daripada Dewan Pemuda PAS Pusat terdiri dari Ust Azman Shafawi,Timbalan Ketua Pemuda Pusat Sabky Yusuf, Naib Ketua Pemuda, Kamaruzzaman Mohamad , Setiausaha dan Sdr Adram Musa, Bendahari, sementera dari DPPNK, Ust Ahmad Yahya, Yb Ust Izzat Shauki, Ust Mohd Rosli Azmi, Yusrin Zakri Adnan, Ust. Azam Samat, Ust Mohamad Ismail,Fadzil Noor Sahani dan DPP Jerai terdiri daripada YB Firdaus Jaafar, Ketua Pemuda dan AJK DPP Jerai.

Rombongan DPP Pusat disambut si Sekolah Integrasi Faizin kemudian di bawa ke Pondok Hj Majid tempat program. Ketua Cawangan dan Ketua Pemuda Cawangan Pondok Hj Majid , Guar Chempedak menyambut kedatangan rombongan. Sementara didalam madrasah pihak muslimat sedang tekun menyediakan juadah berbuka puasa untuk hari itu.

Rombongan telah dibawah kebeberapa buah rumah sekitar kawasan tersebut untuk menyerahkan sumbangan kepada mereka yang layak. Antara penerima terdiri daripada fakir miskin, ibu tunggal, anak yatim, dan orang uzur (lumpuh) . Sumbangan hamper berupa barang makanan disumbang oleh Dewan Pemuda PAS Negerik Kedah, sementara YB Firdaus Jaafar menberi duit raya kepada penerima. Selepas itu rombongan kembali ke Madrasah Pondok Hj Majid untuk bertemu dengan penduduk disitu. Ust Azman Shafawi telah memberi tazkiran sebelum berbuka puasa.

0 komentar:

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons