Khamis, 14 Oktober 2010

RAYUAN SUMBANGAN UNTUK PENUBUHAN MAAHAD TAHFIZ PERTAMA DIBAWAH DEWAN PEMUDA PAS KEDAH

RUMAH YANGDIWAKAFKAN
 AKAN DIJADIKAN MAAHAD TAHFIZ

GOTONG ROYONG BERSIH KAWASAN

SETIAUSAHA DPPNK BERSAMA PENGERUSI JABATAN PENDIDIKAN DDPNK

PANAORAMA MENARIK BERHAMPIRAN MAAHAD TAHFIZ
Sukacita dimaklumkan bahawa Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah dalam usaha untuk menubuhkan sebuah Maahad Tahfiz Quran yang diberi nama AL FITYAN  yang merupakan maahad tahfiz pertama dibawah kendalian Dewan Pemuda PAS Kedah. Terletak di Kg. Setar, Yan di kaki Gunung Jerai. Sehubungan dengan itu orang ramai dijemput untuk menghulurkan sumbangan bagi mengumpul dana bagi kerja-kerja persiapan awal penubuhan Maahad Tahfiz ini.
Sumbangan boleh dihulurkan melalui " TABUNG PENDIDIKAN ISLAM KEDAH" NO AKAUN BANK ISLAM : 02011010058929

Untuk sebarang maklumat lanjut sila hubungi Ust Mohamad bin Ismail, Pengarah Jabatan Pendidikan Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah di talian 019 4227323

Sehingga kini Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah telah memiliki 2 buah Sekolah rendah Islam iaitu Sekolah Rendah Islam Darul Ulum (SRIDU) di Alor Setar dan Sekolah Integrasi Faizin (SAIF) di Guar Chempedak dan turut mengendalikan  Sekolah Menengah Agama Al Baqiyatus Solihat di Kg. Ranggut, Langkawi yang akan memasuki tahun kedua pada 2011.

1 komentar:

Tanpa Nama berkata...

Tahniah kepada DPPN Kedah atas usaha utk menubuhkan Maahad Tahfiz, blh bg info sikit dak ttg tempat nk tubuh maahad tahfiz tu?

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons