Khamis, 14 Oktober 2010

RAYUAN SUMBANGAN UNTUK PENUBUHAN MAAHAD TAHFIZ PERTAMA DIBAWAH DEWAN PEMUDA PAS KEDAH

RUMAH YANGDIWAKAFKAN
 AKAN DIJADIKAN MAAHAD TAHFIZ

GOTONG ROYONG BERSIH KAWASAN

SETIAUSAHA DPPNK BERSAMA PENGERUSI JABATAN PENDIDIKAN DDPNK

PANAORAMA MENARIK BERHAMPIRAN MAAHAD TAHFIZ
Sukacita dimaklumkan bahawa Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah dalam usaha untuk menubuhkan sebuah Maahad Tahfiz Quran yang diberi nama AL FITYAN  yang merupakan maahad tahfiz pertama dibawah kendalian Dewan Pemuda PAS Kedah. Terletak di Kg. Setar, Yan di kaki Gunung Jerai. Sehubungan dengan itu orang ramai dijemput untuk menghulurkan sumbangan bagi mengumpul dana bagi kerja-kerja persiapan awal penubuhan Maahad Tahfiz ini.
Sumbangan boleh dihulurkan melalui " TABUNG PENDIDIKAN ISLAM KEDAH" NO AKAUN BANK ISLAM : 02011010058929

Untuk sebarang maklumat lanjut sila hubungi Ust Mohamad bin Ismail, Pengarah Jabatan Pendidikan Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah di talian 019 4227323

Sehingga kini Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah telah memiliki 2 buah Sekolah rendah Islam iaitu Sekolah Rendah Islam Darul Ulum (SRIDU) di Alor Setar dan Sekolah Integrasi Faizin (SAIF) di Guar Chempedak dan turut mengendalikan  Sekolah Menengah Agama Al Baqiyatus Solihat di Kg. Ranggut, Langkawi yang akan memasuki tahun kedua pada 2011.

Selasa, 12 Oktober 2010

DEWAN PEMUDA PAS KEDAH BUAT LAPORAN SPRM ISU PEMBINAAN LOJI AIR

Mohd Shubihi Muhamad Zain   
ALOR SETAR, 11 Oktober: Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah (DPPNK) tampil membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung penyelewengan kos pembinaan loji pembersihan air di Lubuk Buntar dan Padang Sanai di negeri itu.
Ketua DPPNK, Ustaz Ahmad Yahya berkata, pendedahan Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak baru-baru ini berkaitan penyelewengan yang berlaku dalam pengurusan air di negeri itu mendorong pihaknya membuat laporan kepada SPRM.
“Kami dah buat laporan rasmi tentang penyelewengan isu air seperti mana yang disiarkan media sebelum ini dan kita serah sepenuhnya kepada SPRM untuk menjalankan siasatan.
"Laporan setebal dua muka surat itu berjaya diserahkan terus kepada Pengarah SPRM Kedah, Datuk Idrus Jaafar di pejabatnya pagi tadi," katanya.
Media sebelum ini melaporkan Azizan telah mendedahkan penyelewengan kos pembinaan loji pembersihan air di Padang Sanai berjumlah RM155 juta berbanding harga sepatutnya mengikut piawaian hanya di sekitar RM50 juta ke RM60 juta sahaja.
Satu lagi loji yang turut didedahkan ialah loji pembersihan air di Lubuk Buntar yang berharga RM65 juta berbanding harga sebenar di antara RM25 juta ke RM30 juta sahaja.
Turut bersama mengiringi Ahmad ialah Timbalan Ketua DPPNK, Muhammad Sanusi Md Nor, Naib Ketua DPPNK, Ustaz Ahmad Izzat Shauki, Setiausaha DPPNK, Mohd Rosli Azmi dan beberapa Exco DPPNK.

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons