Selasa, 13 Oktober 2009

PERBICARAAN RAYUAN UST FAUZI HUSIN 14 OKT INI

Perbicaraan rayuan Ust Fauzi Husin pada 14 Okt 2009 di Mahkamah Tinggi Alor Setar, Beliau yang dituduhkan melakukan kekerasan ke atas penjawat awam (anggota polis) semasa demonstrasi membantah serangan Amerika ke atas Iraq pada 2002  dijatuhkan hukuman penjara  5 hari dan denda RM 2000 oleh Mahkamah Majistret Alor Setar pada 2007. Beliau bagaimanapun memohon untuk membuat rayuan di atas hukuman tersebut. Sehingga kini sudah 3 kali perbicaraan kes tersebut ditangguhkan kerana masalah teknikal . Perbicaraan pada 13 Okt ini akan didakan pada jam 10.00 pagi di Mahkamah Tinggi Alor Setar. Orang ramai diminta hadir memberikan sokongan moral kepada beliau

Bagan Pinang - Biasa Tapi Luar Biasa


Hanya 'Luar Biasa' Mampu Selamatkan UMNO/BN

Bagaimana meyakinkan diri untuk menerima keputusan PRK Bagan Pinang dengan rasional, jika kewarasan kita menolaknya. Tentulah melengung kita dibuatnya bila ditinggalkan jauh sebegitu. Sebelum ini, hasil maklumat yang dikumpul dari kawan-kawan, saya membuat ramalan BN akan menang dengan faktor berikut:
1. Isu rasuah Isa Samad sudah basi dan dimaafkan pengundinya. Lagipun, Isa Samad mungkin dianggap 'Robin Hood'.
2. Isu rasuah Isa Samad adalah isu nasional, bukan isu tempatan. Isa juga dianggap dikhianati kerana ada yang rasuah tapi tidak diambil tindakan, maka, Isa mesti diangkat semula untuk membersihkan dirinya.
3. Isa Samad jadi MB Negeri 9 selama 22 tahun, dia faham benar feel rakyat Negeri 9, lebih-lebih lagi orang kampung lamannya. Kempennya akan fokus kepada hal ini sahaja, tiada yang lain.
Tapi, dengan kemenangan yang terlalu besar hari ini, saya berkongsi pandangan dengan Mohd Sayuti Omar, yang saya petik dari Kedahlanie. Kewarasan saya menolak sesuatu yang luar biasa seperti keputusan PRK Bagan Pinang. Tentu ada sesuatu yang dilakukan oleh Isa Samad dan BN dengan pengalaman dan kekuasaan yang dimiliki untuk mencipta sesuatu yang luar biasa. Kaedah biasa tidak lagi mampu menyelamatkan kapal UMNO/BN yang sedang karam. Itulah yang dicipta di Bagan Pinang. Ramai akan termuntah dengan ulasan media pro BN esok hingga berminggu-minggu lamanya. Apa boleh buat?? Pakat-pakat cari ubat tahan muntah laa esok.
Apapun tahniah kepada YB Tan Sri Isa Samad, teruskan perjuangan kepada sahabatku Sdr Zulkifli Mohamad Omar.

Ahad, 11 Oktober 2009

Kesal Spr arah petugas parti bertanding buang lambang parti di badan. Tindakan spr itu satu tindakan mundur 50 tahun ke belakang. Semua undang-undang yang tidak termaktub yang cuba ditafsirkan ikut kepala otak pengerusi spr yang pro BN. Zaman BN sedang kalah ni macam-macam dibuat untuk susahkan parti bertanding.Anak Kedah di Sabah dan Sarawak anjur Pertemuan Aidilfitri bersama Exco Kerajaan negeri Kedah

Majlis Aidilfitri Anak -Anak Kedah di Sabah disambut meriah. Majlis dihadiri oleh YB Dr Hj Hamdan bin Mohamed Khalib dan dua  orang Pegawai Khas MB Hal Ehwal Belia. Majlis diadakan di Dewan Perhimpunan Perempuan Sabah pada 10 Okt 2009. Seramai 120 orang anak Kedah serta keluarga masing-masing hadir ke program tersebut.

Bersama Majlis Pertemuan Aidilfitri Anak Kedah di Sarawak bersama YB Dr Hj Hamdan bin Mohamed Khalib,Exco Kerajaan Negeri Kedah telah diadakan pada 11 Okt 2009 bertempat Taman Matang Jaya, Kuching Sarawak. Pertemuan itu yang melibatkan 100 orang kehadiran anak-anak Kedah yang berada di Sarawak untuk beramah mesra sempena Aidilfitri. Ini Adalah program yang kedua melibatkan anak Kedah di Sarawak bersama Wakil Kerajaan Negeri Kedah.
Turut bersama beliau dua orang Pegawai Khas YAN Menteri Besar Kedah Hal Ehwal belia ,Ust Musoddak Hj Ahmad dan Ust Mohd Rosli Azmi yang turut berucap tentang perkembangan Kerajaan Negeri Kedah


YB DR Hamdan Mohamed Khalib sedang berucap untuk Pertemuan Anak Kedah di  Sarawak

selamat

Pintu kemenangan calon PAS di Bagan Pinang semakin hampir. teruskan perjuangan.

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons