Rabu, 28 Mei 2008

Lawatan Ke Pejabat Operasi TVPAS.com

27 May – Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah yang menyertai rombongan ADUN Kedah ke lembah Kelang selama dua hari bermula 26 May telah mengambil kesempatan melawat Pejabat operasi TVPAS.Com. Antara lain lawatan ini bertujuan mendapatkan gambaran sebenar tentang operasi web TV yang dikendalikan serta permasalahannya. Lawatan ini juga menumpukan tentang kaedah operasi dan peralatan yang digunakan serta kos-kos kewangan yang berkaitan.

Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah, Ust Musodaq Bin Hj Ahmad berserta beberapa orang ahli jawatankuasa dan ADUN Kedah serta Kakitangan Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri disambut mesra oleh kakitangan TVPAS.com yang diketuai oleh Sdr. Zulkifli Sulong.

Sessi lawatan dimulai dengan sessi pengenalan diri oleh Kakitangan TVPAS.Com dan diikuti oleh rombongan dari Negeri kedah kemudiannya disusuli oleh taklimat operasi oleh Sdr. Zulkifli Sulong. Sessi lawatan diakhiri dengan lawatan ke bilik operasi serta bilik suntingan video yang kebetulan sedang mengadakan suntingan untuk video yang akan di muat naik ke webtv.

Didalam lawatan singkat ini Pemuda PAS Negeri Kedah ini turut mendapat taklimat tentang permasalahan yang sedang dihadapi oleh TVPAS.com iaitu hit atau bilangan orang yang melayari web TVPAS.com yang kian bertambah. Permasalah tersebut melibatkan kapasiti server dan kasasiti tenaga bagi menghasilkan liputan yang lebih luas peristiwa peristiwa dan isu didalam Negara.

Seterusnya Dewan Pemuda mengambil kesempatan mencuba dan melihat sendiri proses suntingan video serta mengekses ke internet bagi mendapat gambaran terkini tentang program dan promosi TVPAS.com.

aaz

Lawatan Ke Dewan Undangan Negeri Selangor

27 May – Dewan Pemuda Kedah yang menyertai rombongan ADUN Kedah dalam rangka lawatan ke Parlimen jugak tidak melepaskan peluang melawat Dewan Undangan Negeri Selangor, salah satu negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat. Dalam lawatan singkat tersebut, Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda telah berkesempatan bertemu dengan Speaker Dewan dan beberapa orang EXCO Kerajaan Negeri Selangor termasuk EXCO Agama Dato’ Dr. Hassan Ali.


Dalam kesempatan pertemuan itu, YB Speaker DUN Selagnor antara lain menceritakan tentang perjalanan mesyuarat Dewan Undangan Negeri yang mencipta sejarah apabila melanjutkan tempoh mesyuarat.aaz

Lawatan ke Parlimen

26 May – Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah, Ust Mosodaq Hj Ahmad berserta AJK Dewan, telah menyertai lawatan ADUN Kedah ke Parlimen selama 2 hari bermula hari ini. Antara Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda Negeri yang turut serta terdiri daripada Ust Rosli Bin Azmi, Setiausaha DPPNK, YB Ust Ahmad Izat Bin Shauqi, Ust Mohammad Bin Ismail dan Sdr. Azman Bin Ahmad.

Antara lain tujuan Dewan Pemuda menyertai rombongan ini adalah untuk mendapatkan gambaran bagaimana sidang Dewan Rakyat dan Dewan Negara dikendalikan serta mendapatkan pengalaman menyaksikan perbahasan yang berlangsung.

Antara lain Ust. Mussodaq menyatakan hasrat agar ahli jawatankuasa yang turut serta dapat menimba sedikit ilmu agar menjadikan Dewan Pemuda lebih perihatin tentang isu-isu yang perlu diberi perhatian serta memantapkan lagi Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah merialisaskan objektif mempertahankan kemenangan Pakatan Rakyat.

Dewan Pemuda Negeri Kedah turut berbangga kerana Ketua Penerangan DPPNK juga terpilih didalam pilihanraya yang lepas sebagai ahli Parlimen iaitu YB Ust Firdaus Bin Jaafar, Ahli Parlimen Jerai.

Selain dari melawat sidang Dewan Rakyat, Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda Negeri juga mengambil kesempatan melawat Tingkat 14 iaitu pejabat Pembangkang sambil bertemu dengan wakil rakyat Pakatan Rakyat yang berkumpul di situ semasa waktu rehat Sidang Dewan.


aaz

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons