Isnin, 5 November 2007

Gambar Serahan Memorandum Isu Sampah di MBASisu
Alor Star- Majlis serahan memorandum bantahan rakyat terhadap isu longgokkan sampah di Bandaraya Alor Star telah diadakan oleh wakil penduduk yang diketuai oleh Tuan haji Mahfuz Omar dan orang ramai.

Polis lebih ramai dari orang ramai, kereta yang melalui jalan tersebut terpaksa lalui pemeriksaan ketat oleh pihak polis kalau -kalau ada bawa sampah.

berikut adalah gambar sekitar demo tersebut....

Ketua Pemuda dan Rombongan Exco DPPNK Melawat kejadian kebakaran di Pondok Bandar Hilir Sik

Bandar Hilir, Sik- Ketua Pemuda PAS Kedah bersama beberapa Exco DPPNK telah melawat Pondok Bandar Hilir, Sik yang terbakar pada pagi 21 Sep 2007 yang lalu. Kebakaran tersebut memusnahkan hampir 40 buah pondok yang didiami oleh pelajar lelaki pondok berkenaan.
Gambar- Ust. Musoddak menunjukkan helaian kitab yang terbakar kepada Setiausaha Pondok Ust Ismail Mahmud yang juga Ketua Pemuda PAS Kawasan Sik.

"OPS PRIHATIN " DPPNK SEPANJANG RAMDAHAN
Baling, 21-Sep-2007- Ketua Pemuda sedang menyerahkan sumbangan kepada seorang fakir miskin di Kg. Gabus, Pulai , Baling pada bulan Ramadhan yang lepas. Turut serta Setiausaha DPPNK Ust Rosli , Ketua Penerangan PAS Kawasan Baling Sdr. Johari Abdullah dan Setiausaha DPP Baling serta beberapa orang AJK Pemuda Kawasan.

Baling, 21-Sep-2007, Ust. Musoddak menziarahi seorang pengidap penyakit kusta yang sudah terlantar beberapa tahun. Beliau juga turut menyampaikan sumbangan daripada DPPNK kepada beliau.


Pantai Merdeka, 30-Sep-2007- Ketua Pemuda Negeri Kedah Ust Musoddak bin Hj Ahmad bersama Ust Mohd Rosli Azmi, Setiausaha Dewan pemuda PAS Negeri Kedah semasa melawat keluarga mangsa nelayan yang hilang dilaut pada hari pertama kejadian dibulan Ramadhan yang lepas. Beliau juga turut menyampaikan sumbangan daripada Dewan Pemuda PAS Negeri berupa barangan makanan dan wang tunai.Kelihatan digambar ,Ketua Pemuda sedang bertanya khabar kepada Isteri mangsa.
Diantara rumah orang miskin yang turut dilawati oleh rombongan Dewan Pemuda Pemuda PAS Negeri semasa Operasi Prihatin sepanjang bulan Ramadahan yang lepas. Masih ada rakyat yang tinggal dirumah beratap rumbia, berlantai buluh dan berdinding buluh setelah 50 tahun merdeka.

Pemuda PAS Kedah Diminta Sertai Himpunan100 Ribu Rakyat Pada 10 Nov

Alor Star- Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah menyeru seluruh Pemuda PAS Kedah supaya turun beramai-ramai ke Himpunan 100 Ribu Rakyat anjuran BERSIH pada 10 Nov ini. Dewan Pemuda PAS Negeri telah menggerakkan seluruh jentera pemuda diperingkat kawasan untuk mendaftar pemuda seramai mungkin ke himpunan tersebut. Dijangkakan 5000 pemuda Kedah akan turut serta bersama Pemuda PAS seluruh negara untuk menuntut pilihanraya yang adil dan bersih.

SIARAN LANGSUNG TV PAS KEDAH

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | fantastic sams coupons